Aardbeien schuim toetje

Nagerecht
  

under-heading

Aardbeien schuim toetje

Ingredienten

2 eiwitten
75 gr witte basterdsuiker
½ theel. maïzena
1 theel. witte wijnazijn
enkele druppeltjes vanille aroma
1 eetl. poedersuiker

2 dl slagroom
3 eetl. suiker
1 eetl. citroensap

500 gr aardbeien
2 eetl poedersuiker

Bereiding

Verwarm de oven voor op 150 Gr.C.

De kom, garde, mixerhaken en de spatel afwassen en ontvetten met citroensap.
In de kom de eiwitten stijf kloppen en daarna beetje bij beetje de suiker toevoegen. Blijf kloppen tot het mengsel dik en glanzend is.
Maïzena boven het eiwit zeven en samen met de witte wijn azijn en de vanillearoma door de eiwitten spatelen.

Bakpapier op een bakplaat leggen en twee cirkels met een doorsnede van 24 cm aftekenen.
In deze cirkels het eiwit massa verdelen en gladstrijken.
Probeer met behulp van twee theelepeltjes een schuimcirkel te voorzien ´piekjes´.
( duw twee theelepeltjes in het schuim, duw de bolle kanten naar elkaar toe en trek de lepeltjes omhoog, zo ontstaan ´piekjes´.
Deze cirkel is straks de boven kant van het taartje.
Bak het eiwitschuim 60 minuten in de oven, tijdens het bakken de oven niet openen !

Intussen de slagroom met de poedersuiker stijfkloppen en opzuren met een eetlepel citroensap.
Tot gebruik in koelkast zetten.

Meringue uit de oven halen en 5 minuten laten afkoelen.
Leg een nieuw vel bakpapier op het werkblad en strooi hier wat poedersuiker op.
Leg de gebakken meringue op z´n kop op de poedersuiker en trek voorzichtig het oude bakpapier eraf.

Nadat je bodems hebt omgedraaid is het beter om deze even af te laten koelen voordat je verder gaat.

Maak de aardbeien schoon en snijd ze in kleine stukjes.
De helft hiervan is voor de vulling met de andere helft maken we de aardbeiensaus.
Doe 250 gr aardbeien in de keukenmachine met de poedersuiker een laat de machine draaien totdat een mooie saus is ontstaan.

Leg de eerste afgekoelde schuimcirkel op een bord en bestrijk deze met de helft van de slagroom.
Leg hier de aardbeien boven op en druk de aardbeien voorzichtig een beetje in de slagroom en schep hier de rest van de slagroom op.
Dek de taart af met de bovenste ´piekjes´ cirkel.
Zet de taart tot gebruik in de koelkast.

Serveren: Snijd de taart voorzichtig in punten en schenk de verse aardbeiensaus erover of ernaast.

Tip:
- Maak de schuimtaart cirkels daags van te voren, goed afgedekt zijn deze zeker 2 dagen houdbaar.
- Maak mooie cirkels door het gebruik van een springvormrand. leg de rand op het bakpapier en vul deze met de helft van het eiwitschuim. Verwijder de rand voorzichtig en strijk deze eventueel een beetje bij. Herhaal dit voor de tweede cirkel.

Algemeen


persons : 4-5
time : 80 minuten + afkoelen
book : Eigen recept
print : Afdrukken