1 galiameloen
250 gr aardbeien
½ vanillestokje
2 eetl. anijsdrank ( bv Pernod)
2 eetl. honing
½ theel. gedroogde dragon
Snijd de meloen in parten, verwijder de schil en de pitjes.
Snijd het vruchtvlees van de meloen in stukjes
Ontkroon de aardbeien en halveer ze.
Doe het fruit in een glas.
Snijd het vanillestokjes met een scherp mes doormidden en schraap het merg eruit*
Klop het vanillemerg los met de Pernod en de honing.
Druppel de dressing over het fruit en bestrooi het vervolgens met de dragon.
* Bewaar het uitgeschraapte stukje vanille stokje.
Het geeft nog genoeg smaak af als je het ergens in meekookt.
Voedingswaarde per persoon:
85 KCal
2 gr eiwit
0 gr vet
19 gr koolhydraten
: 4
: 10 minuten
: Tijdschrift: Allerhande 2007
: Afdrukken