500 gr aardappelen, voorgekookt
125 gr gerookte spek reepjes
200 ml slagroom
50 ml melk
zout
versgemalen zwarte peper
1 theelepel kerriepoeder
75 gr geraspte kaas
Schil de aardappelen en kook ze voor in gezouten water.
Bak de spekreepjes goudbruin.
Klop de slagroom tot yoghurtdikte, voeg de melk, zout, vers gemalen zwarte peper, kerriepoeder door elkaar.
Doe de aardappelen, spekjes en kaas in een ovenvaste schaal en schenk de aangemaakte slagroom eroverheen.
Oven voorverwarmen op 225 gr C.
De schaal afdekken met aluminiumfolie.
De schaal in het midden van de voorverwarmde oven schuiven en deze in 60 minuten gaar bakken, na 45 minuten de folie verwijderen zodat de aardappelen een mooi bruin kostje krijgen.
: 4 pers
: 90 minuten
: Eigen recept
: Afdrukken