Aardappelomelet

Bijgerecht
  

under-heading

Aardappelomelet

Ingredienten

500 gr aardappelen, voorgekookt en in plakjes of blokjes
4 eetl olijfolie
5 eieren, geklutst
1 kleine ui, gepelt en grof* gehakt
zout

* Vervang de ui door bv courgette ( zoals op de foto)

Bereiding

Kluts de eieren in een kom.

Verhit de olie in een koekenpan en voeg de aardappelen en de ui toe.
Breng het geheel op smaak met zout en peper en dek de pan af.
Bak de aardappelen voorzichtig, schud de pan regelmatig om aankoeken te voorkomen.

Als de aardappelen gaar zijn, laat ze dan niet knapperig worden.
Voeg de aardappelen toe aan de geklutste eieren.
Roer alles goed door elkaar, zodat de aardappelen volledig bedekt worden met ei.
Voeg zout toe.

Verhit 1 eetl olie.
Doe de ei-aardappelmengsel terug in de pan en bak het een paar minuten tot één kant goudbruin van kleur is.
Keer met behulp van een bord de aardappelkoek en laat hem weer terug in de pan glijden.
Bak de omelet tot hij stevig is.

De omelet moet ongeveer 4 cm dik zijn.

Snij hem in punten voor bij de maaltijd.
Snijd hem in vierkantjes om als tapas te serveren.

Algemeen


persons : 4
time : 15 minuten
book : Kookboek: Tapas
print : Afdrukken