Aardappel gevuld met gorgonzola en rucola

Bijgerecht
  

under-heading

Aardappel gevuld met gorgonzola en rucola

Ingredienten

4 grote vast kokende aardappelen
75 gr gorgonzola
1 handje rucola, fijngehakt
wat rucola blaadjes voor garnering
olijfolie
peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 Gr.C.
Was de aardappelen en droog ze met keukenpapier af. ( niet schillen).
Kwast de aardappelen in met olijfolie en leg ze in een vuurvaste schaal.
Bak de aardappelen in 50-60 minuten gaar.
Haal ze uit de oven en laat ze wat afkoelen.

Snijd ze middendoor en hol ze voorzichtig uit. Zorg ervoor dat wel de aardappel vorm behouden blijft.
Snij de gorgonzola fijn. Hak de rucola fijn.
Meng gorgonzola en rucola door de aardappelkruim welke uit de aardappel is geschept.
Voeg peper naar smaak toe, geen zout daar zorgt de gorgonzola al voor.

Schep dit terug in de aardappelen.
Zet weg tot gebruik.

Verwarm de oven weer voor op 200 Gr.C. en verwarm de aardappelen zo’n 10 minuten.
Garneer de aardappelen af met wat rucola blaadjes.

Algemeen


persons : 4
time : 80 minuten
book : Diner bij Wim en Petra
print : Afdrukken