Komkommersalade met misodressing

Big Green Egg / Salades
  

under-heading

Komkommersalade met misodressing

Ingredienten

1 komkommer
1 eetlepel misopasta
1 eidooier
2 eetlepels mirin
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel sojasaus
geraspte schil van ½ citroen
125 ml druivenpit olie

Bereiding

Was de komkommer en snijd deze in de lengte middendoor. Verwijder de zaadlijst en snijd de komkommer in stukjes van ½ breedte.

Maak de dressing:
Doe alle ingredienten, behalve de druivenpit olie, in een kom.
Klop met een garde alles goed door elkaar en schenk daarna druppelgewijs en al kloppend de olie erdoor tot het de consistentie van mayonaise heeft.

Meng de dressing door de komkommer.

Opmerking, ik heb wat dressing door de komkommer geschept, zeker niet alles. Het was veel te veel dressing voor 1 komkommer !

Tip: Voeg eventueel zeewiersalade ( wakamee) aan de komkommer toe en bestrooi met sesamzaad.

Serveertip: deze komkommer salade is een uitstekende begeleider bij deze deze Yakitori spiesjes

Algemeen


persons : nvt
time : 15 minuten
book : Big Green Egg Flavour Fair boekje 2017
print : Afdrukken