
: nvt
: 15 minuten
: Big Green Egg Flavour Fair boekje 2017
1 komkommer
1 eetlepel misopasta
1 eidooier
2 eetlepels mirin
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel sojasaus
geraspte schil van ½ citroen
125 ml druivenpit olie
Was de komkommer en snijd deze in de lengte middendoor. Verwijder de zaadlijst en snijd de komkommer in stukjes van ½ breedte.
Maak de dressing:
Doe alle ingredienten, behalve de druivenpit olie, in een kom.
Klop met een garde alles goed door elkaar en schenk daarna druppelgewijs en al kloppend de olie erdoor tot het de consistentie van mayonaise heeft.
Meng de dressing door de komkommer.
Opmerking, ik heb wat dressing door de komkommer geschept, zeker niet alles. Het was veel te veel dressing voor 1 komkommer !
Tip: Voeg eventueel zeewiersalade ( wakamee) aan de komkommer toe en bestrooi met sesamzaad.
Serveertip: deze komkommer salade is een uitstekende begeleider bij deze deze Yakitori spiesjes