400 gr courgette, in stukjes
400 ml groentenbouillon
100 ml witte wijn
10 blaadjes basilicum
zout en peper
4 scampi´s gepeld en schoongemaakt
4 eetl. slagroom stijfgeklopt
Verwarm de bouillon en de wijn in een pan en voeg de courgette toe.
Kook de courgette in ongeveer 10 minuten op matig vuur gaar.
Voeg de laatste minuut de basilicum toe.
Pureer de soep met een staafmixer.
Breng op smaak met zout en peper.
Laat de soep staan tot gebruik.
Klop de slagroom stijf tot yoghurt dikte.
Verwarm de soep.
Bak of gril de scampi´s en rijg deze aan een prikker tezamen met een blokje courgette
Schenk de soep in 4 kommen, schep de room erover er leg de scampi´s op de rand van de kom.
: 4
: 30 minuten
: Etentje bij Wim en Petra
: Afdrukken