Coleslaw met appel

Salades
  

under-heading

Coleslaw met appel

Ingredienten

½ witte kool, in smalle reepjes gesneden
3 wortel, geschild en grof geraspt
1 rode ui, gesneden in dunne ringen
2 grote handen boerenkook of spitskool, gewassen en droog geslingerd
2 knapperige appels, in heel dunne plakjes gesneden
2 eetlepel mayonaise
extra vierde olijfolie
cayennepeper
4-5 eetlepels rode wijnazijn

Bereiding

Snijd de witte kool, de spitskool en de appels voor de coleslaw met een scherp mes in dunne plakjes of reepjes (of gebruik een keukenmachine).
Snij de rode ui in flinterdunne ringen.
Doe de gesneden koolsoorten, de appel en de ui ringen in een grote kom en strooi er wat zout en peper op.

Maak de dressing: Doe er de mayonaise, een scheutje extra vierde olijfolie, een snuf cayennepeper en een scheutje rode wijnazijn bij elkaar en klop tot een dressing.
Voeg deze toe aan de salade en meng goed door elkaar.
Proef en breng de salade op smaak en zet hem even weg zodat de smaken zich even goed kunnen ontwikkelen. is de salade te droog, maak dan wat extra dressing aan.

Op de foto is de coleslaw geserveerd naast een snee oerbrood met Pulled Pork met een dressing van Zoete en rokerige BBQ saus

Algemeen


persons : 10-12
time : 15 minuten
book : Kookboek: Jamie Amerika
print : Afdrukken