1 rijpe avocado
1 tomaat
1/2 sjalotje
1/4 Spaanse peper
1/2 theel. limoenrasp
beetje limoensap
zeezout
voorgekookte grote garnalen
2 eetl. mayonaise
zout peper
1 eetl. water
Hak de sjalot fijn. Verwijder de zaadjes uit de Spaanse peper en hak de peper fijn.
Rasp de limoen en pers hem uit.
Maak in een kom een mengsel van de sjalot, Spaanse peper, limoensap, limoenrasp.
Halveer de avocado, verwijder de pit en verwijder de schil.
Snijd de avocado in kleine blokjes en leg onmiddellijk in de dressing om verkleuren tegen te gaan.
Snij het vruchtvlees van de tomaat in kleine stukjes.
Meng de tomaat stukjes door de avocado.
Breng de mayonaise op smaak met zout en peper. Voeg 1 eetlepel water toe aan de mayonaise zodat deze wat dunner wordt, indien nodig nog een eetlepel.
Vul 4 mooie glazen met het avocado mengsel en leg hier de garnalen boven op.
Schenk wat van de mayonaise over de garnalen.
Tip: als je van knoflook houd dan kan je ook wat uitgeperste knoflook door de mayonaise doen ( niet te veel)
Ook lekker om de mayonaise op smaak te brengen met een klein beetje fijngehakte basilicum.
: 4
: 10 minuten
: Eigen recept
: Afdrukken