Goulash met parmezaanserolletjes

Hoofdgerecht
  

under-heading

Goulash met parmezaanserolletjes

Ingredienten

Parmezaanse rolletjes:
Klik hier

Goulash:
500 gr wortels
4 uien
1,25 kg runderpoulet
4 eelt olie
zout en peper
2 eetl.bloem
400 ml droge rode wijn
1 liter water
2 laurierblaadjes
4 takjes peterselie

evt basilicum pesto
zelf gemaakt of uit een gekocht potje

Bereiding

Maak de Parmezaanse rollentje volgens dit recept
Begin hiermee want deze rol moeten 4 uur opstijven in de koelkast.

Schrap de wortels schoon, was ze en snijd ze in stukjes.
Pel en snipper de uien.
Dep eventueel het vlees droog.
Verhit 3 eetlepels olie in een stoofpan.
Bak het vlees portiegewijs rondom bruin. Bak de uien en de wortels kort mee.
Breng op smaak met zout en peper.
Strooi er 2 eetlepels bloem overheen en bak dit kort mee.
Voeg de wijn en het water toe.
Voeg zout, peper en laurierblaadjes toe.
Laat de goulash minimaal 2,5 uur stoven totdat het vlees gaar is en uit elkaar valt.

Snijd plakjes van de Parmezaanse rol en bak ze volgens het recept.

Maak ondertussen eventueel zelf pesto.

Serveren:
Leg twee gebakken Parmezaanse rolletjes in een voorverwarmd bord en schep hier de goulash omheen, serveer eventueel met pesto.

Opmerking: Ik had de pesto wel gemaakt en er ook bij gegeten (lekker), alleen te snel al een foto gemaakt voor de website, toen lag nog niet op het gerecht !

Algemeen


persons : 6-8 personen
time : 3,5 uur + 4uur koelen
book : Tijdschrift: Foodies maart 2013
print : Afdrukken