Asperges met rucola-ei dressing

Hoofdgerecht
  

under-heading

Asperges met rucola-ei dressing

Ingredienten

2 eieren
4-8 witte asperges p.p
60 gr rucola
2 theel. mosterd
1 eetl. witte wijnazijn
200 ml olijfolie extra vergine
3 theel. kappertjes
zout en versgemalen zwarte peper
1 theel. suiker
8-12 nieuwe aardappels

ham, zie serveertip

Bereiding

Kook de eieren in ca 10 minuten, laat ze schrikken onder koud water en laat de afkoelen.

Schil de asperges en snijd de houtachtige uiteinde eraf.

Was de rucola, laat uitlekken en snijd deze fijn.
Pel de eieren en halveer ze.
Haal de eidooiers eruit en prak deze met een vork fijn.
Meng de mosterd en de witte wijnazijn door de eidooier.
Voeg geleidelijk de olie toe en pureer het geheel met een staafmixer.
Meng de rucola erdoorheen en pureer nogmaals met de staafmixer.
Hak de kappertjes en het eiwit fijn en roer dit door de rucolapesto.
Breng op smaak met zout en versgemalen peper.

Schil de aardappelen en kook ze met wat zout in ca 20 minuten gaar.

Breng water met wat zout en suiker aan de kook. Kook de asperges hierin afgedekt in ca 12- 20 minuten gaar ( afhankelijk van de dikte van de asperges).

Giet de aardappels af en houd ze warm

Neem de asperges uit de pan en laat ze uitlekken.
Serveer de aardappels met de asperges en de rucola-ei dressing.

Serveertip: Lekker met diverse soorten gekookte ham.
Dressing over? Kijk HIER voor meer serveertips.

Algemeen


persons : 4
time : 60 minuten
book : Tijdschrift: Foodies mei 2011
print : Afdrukken