Tartaartjes met mango chutney

Hoofdgerecht
  

under-heading

Tartaartjes met mango chutney

Ingredienten

4 tartaartjes*
boter om in te bakken
zout en peper
2 kleine mango’s geschil, pit verwijderd, vruchtvlees gehakt
stukje gember van 3 cm, geschild, in luciferreepjes gesneden
2 rode pepers, zaad verwijderd, in dunne reepjes
125 ml cider of wijn azijn
100 gr rietsuiker
* het orginele recept is met hamburgers

Bereiding

Verhit voor de mango chutney alle ingrediënten in een pan op middelhoog vuur.
Breng aan de kook en laat onder af en toe roeren 30-35 minuten zachtjes koken tot het dik is.
Laat afkoelen.

Bak de tartaartjes in 4-6 minuten bruin en rosé van binnen.
Bestrooi ze na het bakken met zout en peper
Serveer de tartaartjes op voorverwarmde borden met 2 eetl van de afgekoelde mango chutney.

Algemeen


persons : 4
time : 45 minuten + afkoeltijd + 10 minuten
book : Agenda: Delicious 2009
print : Afdrukken