Hertenrugfilet met een korstje van jeverbessen

Hoofdgerecht
  

under-heading

Hertenrugfilet met een korstje van jeverbessen

Ingredienten

400 gr hertenfilet
4 eetl. broodkruim
1 eetl. jeneverbes

Saus:
4 sjalotjes, gehakt
2 teentjes knoflook, uitgeperst
100 gr shii-take
100 gr kleine champignons
2½ dl runderbouillon
2½ dl rode wijn
1 eetl. tijmblaadjes
grof gemalen zwarte peper

Bereiding

Verwijder het vlies en eventuele peesjes uit de hertenfilet.
Maal de jeneverbessen fijn in een vijzel en vermeng deze met het broodkruim. Paneer de hertenfilet ermee.
Bak de hertenfilet goudbruin aan in roomboter en olie.
Leg het vlees in een vuurvaste schaal ( en laat het rusten, afkoelen)

Verhit de boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
Bak hierin de sjalotjes en de knoflook 1 minuut.

Snij de shii-take in repen en de champignons in plakjes, voeg deze toe en bak deze 1 minuut mee.

Voeg bouillon, wijn, tijm en peper toe en laat het geheel sudderen tot de paddestoelen gaar zijn en de
saus tot de helft van de hoeveelheid is ingekookt.

Bak de hertenfilet af in ongeveer 7 minuten in een voorverwarmde oven van 180 Gr.C.

Trancheer de hertenfilet in plakjes van ongeveer 1 cm dikte en serveer deze samen met de saus

Algemeen


persons : 4
time : 15 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken