Zwijnshaas gevuld met funchi porcini

Hoofdgerecht
  

under-heading

Zwijnshaas gevuld met funchi porcini

Ingredienten

1 kilo zwijnshaas
2 gesnipperd uien
200 gr gerookt spek
50 gr funchi porcini
150 ml rode wijn
keukentouw
boter om te bakken

Bereiding

Hak de gedroogde funchi porcini fijner en laat deze weken in de rode wijn.
Snij de gerookte spekjes fijner en bak ze samen met de uien uit in een koekenpan.
Giet de wijn en de funchi porcini bij de uien en spekjes, laat dit zachtjes op het vuur staan tot de wijn is verdampt.
Laat dit mengsel afkoelen

Snij de zwijnhaas in de lengte in, zodanig dat u hem goed kunt vullen.
Vul de zwijnshaas met het afgekoelde funchi porcini mengsel.
Bindt de zwijnshaas dicht met keukentouw.

Bak de zwijnshaas rondom bruin in een paar minuten.
Verpak de zwijnshaas in aluminiumfolie.
Ben je in het bezit van een kerntemperatuur meter steek deze dan in het vlees en stel hem in op 65 graden.
Verwarm de oven voor op 90 Gr.C. ( dit is géén typfout)
Plaats het vlees in het midden van de oven en bak het vlees gaar totdat deze z´n kerntemperatuur bereikt heeft.
De baktijd is afhankelijk van de dikte van de zwijnshaas, maar zal zo ongeveer 60 minuten bedragen.
Haal het vlees uit de oven en laat het even rusten.

Snij het vlees in plakken van ongeveer 1 cm.

Tip:
Deze vulling is ook zeer geschikt voor varkenshaasjes.



Algemeen


persons : 8
time : 20 min + koelen+ baktijd oven
book : Kooklesrecept
print : Afdrukken