600 gr aardappelen
520 gr zuurkool (is de hoeveelheid van een voorverpakt zakje zuurkool)
3 plakken gerookte casselerrib ( voorgegaard)
2 appels
250 ml runderbouiilon
¼ theelepel zout
30 gr boter
melk naar eigen behoefte
Schil de aardappelen snijd deze iin blokjes.
Leg ze onder in de pan van je Presurre Cooker. Strooi het zout over de aardappelen en schenk de bouillon erbij.
Leg hier de plakken casselerrib op en daarop de zuurkool.
Schil de appels en snij elke appel in 8 partjes.
Leg de appels op de zuurkool.
Sluit de deksel en sluit het ventiel.
Ik heb een Crockpot en kies voor MANUAL-HIGH PRESSURE en daarna stel ik de tijd in op 6 minuten.
Iedere Pressure Cooker is een beetje anders maar met deze info moet het je lukken.
Zodra de 6 minuten voorbij open je meteen het drukventiel en laat je de stoom ontsnappen.
Doe alles over in een vergiet die in een schaal staat zodat je het kookvocht kunt opvangen.
Verwijder het vlees en leg even opzij. Probeer voor de garnering ook wat appelpartjes te pakken maar dat is niet perse noodzakelijk, je kunt de appel ook mee fijnstampen.
Doe de zuurkool in een schaal en stamp deze fijn. Is de zuurkool te droog, voeg dan kookvocht of melk toe.
Doe de zuurkool over in een serveerschaal en leg het vlees erop. Ik had helaas maar 3 lapjes casselerrib, ik heb ze klein gesneden en door de zuurkool gedraaid.
Opmerking:
Heb je geen Pressure cooker dan toch kan je dit gerecht maken. Houd dezelfde volgorde aan zoals hierboven beschreven. Breng het geheel aan de kook. Maak van bakpapier een cartouche (is een cirkel van bakpapier met een gat in het midden)
Leg deze cartouche op het gerecht en leg de deksel op de pan.Kook gaar en ga daarna verder zoals hierboven beschreven.
: 4 personen
: 30 minuten
: Eigen recept
: Afdrukken