Warme sinaasappelsaus

Saus / Dressing
  

under-heading

Warme sinaasappelsaus

Ingredienten

2 sinaasappels
100 gr kristalsuiker
6 eelt witte wijnazijn
125 ml Grand Manier of sinaasappellikeur
eventueel wat allesbinder

Bereiding

Schil de sinaasappels met een dunschiller en snijd de schil dan in dunne sliertjes.
Pers de sinaasappels uit.

Doe de suiker en azijn in een kleine steelpan met dikke bodem en roer tot de suiker is opgelost.

Kook op hoog vuur, zonder te roeren, tot het mengsel karamelkleurig is.
Haal de pan van het vuur en schenk voorzichtig langs de rand van de pan het sinaasappelsap erin.
Draai de pan rond zodat azijn en sinaasappelsap zich mengen.

Breng weer aan de kook en voeg de sinaasappelschil en likeur toe.
Laat de saus 2-3 minuten pruttelen.
Vindt je de sinaasappelsaus te dun, maak hem dan even iets dikker met wat allesbinder.

Serveertip: lekker bij gebraden eend, eendenborst, eendenborstsalade of bij paté.

Algemeen


persons : 4
time : 15 minuten
book : Kookboek: De Franse keuken
print : Afdrukken