Vis saus

Saus / Dressing
  

under-heading

Vis saus

Ingredienten

olijfolie
1 klein blikje tomatenpuree
50 gr. winterpeen
50 gr. ui
50 gr. prei
50 gr. selderij
1 sinaasappel
5 draadjes saffraan
100 ml witte wijn
2 eetl. pernod
2 eetl. noilly prat
eventueel wat gembersiroop

Bereiding

Snij de wortel, ui prei en selderij in stukken. Was de sinaasappel en snij deze in vieren.
Bak de winterpeen, ui, prei en selderij aan in wat olijfolie.
Blus af met pernod, noilly prat en witte wijn.
Voeg de tomatenpuree toe en laat die even meebakken.
Voeg de saffraan draadjes en de sinaasappelstukjes toe.
Doe de visfond erbij en laat zo’n 10 minuten zachtjes koken.
Zeef de saus.

Proef de saus, breng eventueel op smaak met een héél klein beetje ( theelepel)gembersiroop.

Tip:
Is de saus de dun voor het recept waarvoor u het wilt gebruiken, maak de saus dan wat dikker met behulp van wat allesbinder poeder.

Recepttip:
Zie recept met kabeljauw met asperges en venkel

Algemeen


persons : 4
time : 30 minuten
book : Kooklesrecept aangepast voor thuis
print : Afdrukken