Varkenshaasmedaillons met salsa verde-boter

Hoofdgerecht
  

under-heading

Varkenshaasmedaillons met salsa verde-boter

Ingredienten

750 gr varkenshaas
4 eetl. olijfolie
40 gr ongezouten roomboter
1 teen knoflook, fijngehakt
4 eetl. kappertjes, uitgelekt fijngehakt
4 eetl. bladpeterselie
4 ansjovisfilets, fijngehakt
zout en peper
50 ml water

Bereiding

Snij de in medaillons van 2 cm dikte en druk ze met de hand plat.
Betrooi ze met zout en peper
Bak de varkenshaas in 2-2½ minuut per kant bruin. Haal de varkenshaas uit de pan en laat deze op een warm bord afgedekt met aluminiumfolie even rusten.

Verwarm het braadvet opnieuw en voeg de knoflook toe en laat deze even bakken. Voeg daarna de boter, kappertjes, ansjovis en bladpeterselie toe en bak een ½ minuut. Voeg eventueel een beetje water toe.
Voeg de toe om keer die om in de saus zodat ze helemaal bedekt zijn met de salsa-verde saus.

Serveer de medaillons op voorverwarmde borden en schenk wat van de saus eromheen.

Serveertip: lekker met een vastkokende aardappel, tuin of speciebonen.


Algemeen


persons : 4
time : 30 minuten
book : Tijdschrift: Delicious 05-'09
print : Afdrukken