Tomaten kruiden saus

Saus / Dressing
  

under-heading

Tomaten kruiden saus

Ingredienten

blikje tomatenstukjes a 400 gr
2 eetl. tomatenpuree
2 sjalotten
1 teen knoflook
1 rood Spaans pepertje
50 ml witte wijn
1 eetl oregano, vers
1 eetl tijm, vers

Bereiding

Maak de sjalotten schoon en snipper ze fijn.
Snij het Spaanse pepertje door en verwijder de zaadjes, snijd het pepertje fijn.
Pel de teen knoflook en hak hem fijn.

Voeg wat olie in een hoge pan ( niet te veel) en zweet daar de sjalot, pepertje en knoflook in aan.
Blus af met witte wijn en voeg dan de tomatenpuree toe.
Voeg vervolgens de tomatenstukjes en de kruiden toe en laat zachtjes inkoken tot een dikke saus.

Toepassing: Deze saus is zeer geschikt voor pasta en lasagne.

Algemeen


persons : 4
time : 20 minuten
book : Gedeelte uit kookles recept
print : Afdrukken