Tjop’s coleslaw

Salades
  

under-heading

Tjop’s coleslaw

Ingredienten

150 gr wortelen
200 gr witte kool
200 gr rode kool
1 rode ui
1 appel
1 bosje peterselie
5 eetlepels mayonaise
3 eetlepels appelazijn
1 grote eetlepel rietsuiker
sap van 1 citroen
peper en zout

Bereiding

Snij de witte en rode kool zo fijn mogelijk, gebruik een mandoline als je die hebt.

Hak de peterselie fijn.
Rasp de wortelen.
Snij de rode ui en de appel in kleine blokjes

Meng alles in een saladeschaal goed door elkaar.

Maak de dressing. Meng de mayonaise met de appelazijn, rietsuiker en limoensap goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.

Meng de dressing door de salade.

Foto is gemaakt voordat de dressing erdoor gemengd werd. ( mooiere foto)

Opmerking: Snij de witte en rode kool zeer fijn. Mijn mandoline snijd niet fijn genoeg, ik heb de kolen op mijn snijmachine gesneden. De wortelen heb ik julienne gesneden gekocht.

Algemeen


persons : 4-6 personen
time : 20 minuten
book : Kookboek:BBQ Boys- Tjops low slow BBQ Auteur Birger Allary en Karel Knockaert
print : Afdrukken