Tilapia met mosterd en pancetta

Hoofdgerecht
  

under-heading

Tilapia met mosterd en pancetta

Ingredienten

100 ml witte wijn
2 sjalotjes, fijngesneden
100 ml slagroom
1 eetl kappertjes
4 ansjovisjes, fijngesneden
1½ eetl. grove mosterd
40 gr koude roomboter, in blokjes
2 tilapia filets

2 dunne preitjes, elk in 5 stukken
100 ml witte wijn
20 gr boter

4 plakjes pancetta ( Italiaanse spek)

Bereiding

Kook 100 ml wijn met de sjalotjes in een steelpan op halfhoog vuur in tot er ongeveer 3 eetlepels vocht over is gebleven.
Voeg de room, kappertjes en ansjovis toe en kook iets in.
Pureer de saus met een staafmixer glad.
Klop de mosterd erdoor.
Voeg van het vuur af koude boter in gedeeltes toe en klop tot de saus bindt.

Snij de tilapia in de lengte middendoor.
Schenk de saus in een weide pan en leg de tilapia erin.
Gaar de vis in de saus op laag vuur in ongeveer 8 minuten gaar.

Stoof de prei in de boter en de wijn afgedekt in 20 minuten zachtjes gaar.

Bak de pancetta in een koekenpan krokant en laat op keukenpapier uitlekken.
Leg de prei op voorverwarmde borden, leg hier de tilapia op en schenk wat van de saus erover.
Leg hier de pancetta bovenop.

Op de foto is het gerecht af gegarneerd met en extra groot kappertje.

P.P.
545 Kcal
44 gr eiwit
39 gr vet
2 gr koolhydraten

Opmerking: Het originele recept was met rogvleugel.

Algemeen


persons : 4
time : 45 minuten
book : Tijdschrift: Delicious Kerst ’07, recept aangepast
print : Afdrukken