Thaise salade met rosbief

Hoofdgerecht / Salades
  

under-heading

Thaise salade met rosbief

Ingredienten

80 gr noodles
125 gr tauge
2 mango’s
1 komkommer
1 rode peper
1 kropjes little gem (sla)
200 gr koud gesneden Tomahawk omdat ik die over had. Je kunt ook rosbief vleeswaren kopen of zelf een biefstukje bakken en in reepjes snijden
2 eetlepels zoute pinda's

Dressing:
2 teentjes knoflook
stukje verse gember a 2 cm
1 klein sjalotje
1 eetlepel bruine basterdsuiker
2 limoenen
2 eetlepels sojasaus

Bereiding

Dressing;
Pel de knoflook en hak fijn, schil de gember en rasp deze, pel het sjalotje en snij super fijn.
Bak de knoflook, gember en sjalotje in een klein beetje olie twee minuutjes .
Pers de limoenen uit en voeg tezamen met sojasaus en de bruine suiker toe aan het gebakken gember-uitje.
Roer dit mengsel goed door en laat ongeveer 5 minuutjes zachtjes pruttelen, laat afkoelen tot lauwwarm

Rooster de pinda's in een paar minuten licht bruin in een koekenpan zonder boter of olie, laat ze daarna afkoelen op een bord.

Kook de noodles gaar volgens de gebruiksaanwijzing, spoel na het koken af onder koud water en zet opzij.

Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees langs de pit. Snij het vruchtvlees in stukje en doe een bakje, Schep er een beetje van de dressing doorheen.

Halveer de komkommer door de lengte en schraap met een lepeltje het natte gedeelte er uit. Snijd de komkommer in stukjes, doe in een bakje en schep er wat van de dressing doorheen.

Verwijder het steeltje en de pitjes van de rode peper en hak fijn.
Verhit een koekenpan op het vuur, voeg een halve eetlepel olie toe en bak het rode pepertje 15 seconden. Voeg de taugé toe en schep om. Draai het vuur uit, schep wat van de dressing door de taugé en roer goed om.

Verdeel de bladen sla over 2 borden
Verdeel de helft van de komkommer, de helft van de mango en de helft van de taugé over de 2 borden.
Verdeel de noodles over de borden.
Verdeel het vlees over de borden.
Verdeel nu de resterende komkommer, mango en tauge over de borden.
Dresseer de borden af met de overgebleven dressing en de geroosterde pinda's.

Algemeen


persons : 2 pers
time : 20 mintuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken