250 gr spaghetti
500 gr warm gerookte zalmfilets*
2 courgettes
50 gr rucola
5 eetlepels goede olijfolie
Parmezaanse kaas in schilvers
* eventueel te vervangen door zalmfilet naturel zonder huid
Was de rucola indien nodig en droog deze goed af.
Verwarm de olijfolie in een pannetje en voeg de rucola toe. Zorg dat het neit te warm wordt, je moet de rucola niet bakken maar super zacht een paar minuten smoren..
Doe het geheel over in een keukenmachine of blender en draai dot een pesto.
Kook de spagetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.
Snij ondertussen van de courgette mooie dunne plakken en gril deze gaar.
Verhit een beetje olie in een koekenpan en lat de zalm hierin 2-3 minuten zachtjes warm worden.
Giet de pasta af en houd een scheutje kookvocht apart.
Doe de spaghetti terug in de pan en roer hier de rucola dressing doorheen, voeg eventueel wat van de achtergehouden kookvocht toe.
Schep de pasta in voorverwarmde borden, verdeel de zalm en courgette en garneer af met wat Parmezaanse kaas.
: 4 pers
: 25 minuten
: Kookboek 20 Minutes or Less
: Afdrukken