Spaanse paella van Lotte

  

under-heading

Spaanse paella van Lotte

Ingredienten

200 g chorizo worst
1 ui
400 gr kippendijen (in blokjes)
200 gr grote garnalen
20 venusschelpen of kokkels
300 gr paella rijst (of risotto rijst)
200 gr erwtjes (diepvries)
2 paprika's
1 rode peper
Snuf gerookte paprikapoeder
1 zakje saffraandraadjes
½ blik tomatenblokjes
1 liter kippenbouillon (van bouillonblokjes)
1 citroen
verse peterselie

Bereiding

Heel bijzonder, Deze paella heeft mijn 10 jr kleindochter gemaakt, vol trots gaf ze ons een bakje mee voor het avondeten. Wat was de paella lekker! Alleen al om de mooie herinnering plaats ik het recept!

Snijd de chorizo in stukjes.
Bak deze (zonder olie) in een grote paella of wokpan. Als de chorizo iets krokant is geworden haal je de stukjes uit de pan en laat je ze uitlekken. Laat het vet in de pan.

Voeg de blokjes kip toe aan de pan en bak mee tot deze rondom aangebakken is (hij hoeft nog niet gaar te zijn). Gebruik je rauwe garnalen dan kun je ze even meebakken met de kip. Voeg de paprika’s in blokjes, ui en rode peper toe en roerbak even mee.

Doe dan de rijst erbij en schep goed door. Voeg de saffraan toe aan de bouillon. Voeg de tomatenblokjes en paprikapoeder toe en schep er 2 soeplepels bouillon bij en laat dit al roerend door de rijst opnemen. Herhaal dit tot de rijst ongeveer gaar is, dit duurt ca 18 minuten. Het kan zijn dat je wat bouillon over hebt.Doe halverwege ook de erwtjes (bevroren), gebakken chorizo en de venusschelpen erbij en laat deze garen in de paella. Doe indien mogelijk een deksel op de pan of doe de Big green Egg dicht. Als je voorgekookte garnalen gebruikt kun je die samen met de erwtjes en kokkels toevoegen zodat deze ook meewarmen.

Proef of de paella goed op smaak is en voeg eventueel een beetje peper, zout of iets pittigs toe. Besprenkel de paella voor het serveren met wat citroen en garneer de paella met schijfjes citroen en peterselie.

I.p.v. van venusschelpen of kokkels kun je ook mosselen gebruiken. Zorg dat je de pan kan afdekken zodat de schelpen open kunnen gaan.

Opmerking:
Lotte heeft voorgekookte mosselen gebruikt ipv kokkels

Algemeen


persons : nvt
time : 60 minuten
book : Paella gekregen van mijn kleindochter, Dit recept heeft ze gemaakt
print : Afdrukken