Sjalotten jus

Saus / Dressing
  

under-heading

Sjalotten jus

Ingredienten

200 gr sjalot, fijngesnipperd
20 gr honing
75 ml sherry azijn
100 ml rode port
400 ml runderjus
¼ theelepel zout
2/4 theelepel zwarte peper (ik gebruikte Lampong peper)

Bereiding

Verhit de boter in een sauspan en bak de sjalotten tot ze zacht en glazig, zijn.
Voeg de honing en de scherm-azijn toe en sudder dit even mee.

Blus af met de runderjus en rode port. Breng het geheel opnieuw aan de kook en laat tot de helft inkoken.

Het origine recept schrijft voor: pureer de saus met een staafmixer en zeef deze daarna.
Ik heb de saus geproefd voor het pureren en vond er al meer dan genoeg uiensmaak aanzitten, ik heb de saus niet gepureerd maar meteen gezeefd.

Breng de saus opnieuw aan d kook en breng op smaak met zout en peper..

Lekker bij:
groenten, vlees, gevogelte, orgaanvlees.
Bewaaradvies:
2 dagen in de koeling

Algemeen


persons : 4-6 personen
time : 30 minuten
book : De Kookbijbel
print : Afdrukken