Romige pastinaakpuree

Bijgerecht


under-heading

Romige pastinaakpuree

Ingredienten

60 gr. boter
600 gr. pastinaak, geschild en in kleine blokjes gesneden
250 volle melk*
125 water*
125 ml slagroom
zout en peper naar smaak

Ik heb 375 ml half volle melk gebruikt

Bereiding

Doe voor de pastinaak puree boter in een kleine sauspan en zet dit op laag vuur. Voeg de pastinaak toe en bak deze zachtjes 5 minuten. Voeg de melk en het water toe en kook dit 20 tot 25 minuten zachtjes met het deksel op de pan tot de pastinaak zacht is.

Doe de pastinaak in een hoge snelheid blender en voeg de room en de rest van de melk toe. Mix dit tot een gladde puree. Duw de puree door een fijne zeef, breng naar wens op smaak en zet afgedekt opzij tot gebruik.
Verwarm de pastinaak puree au bain marie of in de magnetron.

Algemeen


: 4-6 personen
: 40 minuten
: Gedeelte uit een Masterchef Australie menu
: Afdrukken