Romige knolselderij soep met prei en mosterd

Soep
  

under-heading

Romige knolselderij soep met prei en mosterd

Ingredienten

Voor de soep:
2 uien
500 gr knolselderij
400 gr aardappelen
2 prei
3 groentebouillonblokjes
1,6 liter water
4 eetlepels crème fraîche
2 theelepels mosterd

Garnering:
4 eetlepels crème fraîche
2 theelepels mosterd
Zout en versgemalen zwarte peper

Bereiding

Snipper de ui. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm. Schil de knolselderij en snijd in blokjes. Snijd de prei in dunne ringen.

Verhit de olijfolie in een soeppan of grote pan met deksel en fruit de ui 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de knolselderij en prei toe en roerbak 3 minuten. Voeg de aardappelen en het water toe en verkruimel de bouillonblokjes boven de pan. Laat 15 - 20 minuten zachtjes, afgedekt, koken.

Roer de crème fraîche met de mosterd in een kom.

Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer. Voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is. Zet de soep terug op het vuur, voeg de mosterd-crème fraîche toe en verhit nog 1 minuut.

Voor de garnering, roer de crème fraîche met de mosterd los en breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de soep over de soepkommen. Garneer met de mosterd-crème fraîche dressing.

Opmerking: Garneren met mosterd creme fraîche heb ik niet gedaan. Wij vonden de soep romig genoeg en hij had voor ons ook voldoende mosterd smaak.

Algemeen


persons : 4 pers
time : 30 minuten
book : Hello Fresh website
print : Afdrukken