Rolletjes pangasius filet met zeekraal

Hoofdgerecht
  

under-heading

Rolletjes pangasius filet met zeekraal

Ingredienten

4 pangasius filets*
250 gr zeekraal
4 winterwortelen
zout & peper
1 eetl. verse dille, fijngehakt

*
De smaak van panga is veel vlakker dan 'onze' tongfilet. De filets zijn geschikt om te bakken en pocheren. Bovendien is de panga veel voordeliger dan de dure Noordzeetong.
Bij bereiding zijn alle recepten van scho, tong en kabeljauw te gebruiken.
Meer info: www.tijdvoorvis.nl

Bereiding

Snij de pangasius in de lengte door.
Rol ze op en zet de visfilet vast met een cocktailprikker of steek een satéprikker er dwars doorheen.
Bak de opgerolde visfilet in wat boter tot deze gaar is.

Rasp de wortelen schoon en trek met een kaasschaaf plakken van de wortel.
Spoel de zeekraal af onder koud water.
Roerbak de zeekraal met de wortelen enkele minuten in wat olie in een wok.

Schep de roergebakken zeekraal-wortel op een voorverwarmd bord en leg daar de pangasius op of naast.
Bestrooi de vis met de vers gehakte dille.

Serveertip: lekker met gebakken aardappelen.

Algemeen


persons : 4
time : 20 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken