Roergebakken asperges met spinazie

Bijgerecht
  

under-heading

Roergebakken asperges met spinazie

Ingredienten

200 gr spinazie
1 bosje groene asperges
20 gr boter
1 eetlepel olie
mespunt piment d’Espelette*
zout en versgemalen zwarte peper
1 theelepel balsamico azijn

*geen piment d’Espelette in huis, vervang deze dan door chilipoeder. Let op piment d’Espelette is niet hetzelfde als piment.

Bereiding

Was de spinazie en dep deze droog.
Was de asperges en snij de onderkant (ongeveer 2 cm) ervan af. Snij de asperges in stukken.

Verhit de boter met de olie in een koekenpan en bak de asperges ongeveer 5 minuten, tijd is afhankelijk van de dikte van de asperges. Heb je asperges tips dan is de tijd uiteraard veel korter.
Voeg daarna de spinazie, piment d’Espelette, zout en versgemalen zwarte peper toe en bak nog ongeveer 3 minuten, schep geregeld om.
Druppel wat balsamico erover en serveer in een voorverwarmde schaal.

Foto: gerecht voor 1 persoon

Algemeen


persons : 2
time : 10 minuten
book : Recepten kaartje ELLE eten
print : Afdrukken