Rode puntpaprika jam

Bijgerecht / Saus / Dressing
  

under-heading

Rode puntpaprika jam

Ingredienten

450 gr rode puntpaprika's
1 eetlepel olijfolie
1 kleine rode ui, ongeveer 100 gr
1 rode peper
2 teentjes knoflook
1 cm verse gember fijn geraspt
2 theelepls citroenrasp
sap van een ½ citroen
snufje zout
100 ml rode wijn azijn
150 ml rode wijn
geleisuiker verhouding 1:3 ( 500 gr suiker op 1500gr fruit)

Bereiding

Snij de puntpaprika's open en verwijder de zaadjes. Snijd de paprika in stukjes
Maak de ui schoon en snijd deze fijn
Snijd de rode peper door en verwijder de zaadjes, snijd de peper fijn.
Hak de knoflook fijn.

Verhit wat olie in een pan en smoor de paprika, rode peper en de uien aan.
Voeg daarna de knoflook en de gember toe. (Als je de knoflook meteen met de paprika toevoegt dan heb je kans dat deze verbrand en bitter wordt)
Smoor het geheel nog wat verder gaar, niet bakken !!
Voeg daarna de citroenrasp, citroensap, rode wijn azijn en de rode wijn toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen.

Pureer het met behulp van eens staafmixer.
Schenk het over in een maatbeker zodat je de weet hoeveel je hebt.
Schenk het terug in de pan en voeg de geleisuiker ( reken uit hoeveel je nodig hebt) toe. Breng het geheel weer aan de kook.
De kooktijd is afhankelijk van het merk geleisuiker, kijk dus op de verpakking.

Schep de jam in schone jampotten en sluit de met de deksel.
Zet ze 10 minuten op de kop. Draai ze daarna om en laat ze volledig afkoelen.

Opmerking:
- Deze punt paprika jam is iets tussen jam en een chutney in. Een streepje, schepje of toefje geeft je voor- of hoofdgerecht een pittig zoetje.
- Hoe de punt paprika's eruit zien maakt niet uit, ik heb ze gemaakt van mooie grillige gevormde die soms verkocht worden voor een leuk prijsje.
- Voor mij mag er de volgende keer nog wel een pepertje extra in.

Algemeen


persons : nvt
time : 40 minuten + koelen
book : Eigen recept
print : Afdrukken