Risotto met zeevruchten

Hoofdgerecht
  

under-heading

Risotto met zeevruchten

Ingredienten

2 bosuitjes
1 teentje knoflook
2 eet.l olijfolie
200 gr risottorijst
1 dl droge witte wijn
½ eetl. tomatenpuree
1 visbouillontablet
½ liter water
1 bakje fruit de mer á 150 gr
zout & peper
1 eetl. boter
4 takjes peterselie

Bereiding

Risotto met zeevruchten oftewel Risotto con frutti di mare.

Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.
Knoflook pellen en fijn snipperen.
In pan olie verhitten. Bosui, knoflook en rijst toevoegen en al omscheppend ca. 2 minuten bakken tot korrels glanzen.

Een ½ liter water aan de kook brengen en een visbouillon tabletje erin oplossen. Wijn toevoegen en zachtjes laten koken tot alle wijn is opgenomen.

Tomatenpuree toevoegen en door de rijst roeren.
Lepel voor lepel bouillon toevoegen, steeds nieuwe bouillon toevoegen als de andere is opgenomen.
Doorgaan tot alle bouillon is opgenomen.

Fruit de mer toevoegen en ca. 5 minuten zachtjes meekoken.
Op smaak brengen met zout en peper.

Pan van het vuur nemen en ca. 3 minuten laten staan.
Peterselie boven risotto fijn knippen.
Boter door risotto roeren.

Foto: Wij zijn niet zo gek op zeevruchten uit een bakje, ik heb deze vervangen door in blokjes gesneden tilapiafilet en garnalen. ( even apart in koekenpan aangebakken en er op het laatst doorgeroerd )



Algemeen


persons : 2
time : 45 minuten
book : Tijdschrift: Allerhande
print : Afdrukken