Pulled wild zwijn

Hoofdgerecht / Big Green Egg
  

under-heading

Pulled wild zwijn

Ingredienten

1 kilo procureur van wild zwijn
2 eetlepels olie + 1 klontje boter
2 tl mild paprikapoeder
1 tl chilipoeder
1 el komijnzaad
2 uien, gesnipperd
4 tenen knoflook, fijngehakt
50 ml tomaten tomatenpuree
100 ml water
2 eetlepels bruine suiker
50 ml appel stroop
400 g gepelde tomaten

Bereiding

Meng het paprika- en chilipoeder en komijnzaad. Wrijf het vlees ermee in. Bak het vlees in een koekenpan rondom bruin in olie en de boter.
Bak de ui en knoflook een paar minuten mee. Doe de tomatenpuree, stroop, tomaten, bruine suiker en water erbij. Breng tegen de kook en sluit af met een deksel. Gaar het vlees in de pan circa 4 à 5 uur in de oven op 150°C. Draai af en toe om.

Laat het vlees afkoelen en haal uit de saus. Pureer de saus met een staafmixer. Trek het vlees met vorken uit elkaar in dunne repen en warm het weer op in de saus.


Serveertip:
Vul een taco wat sla met pulled wild zwijn
Top af met plakjes jalapeño en een dot Griekse yoghurt.

Opmerking: Dit gerecht kan je uitstekend maken in een Dutch oven op je Big Green Egg

Algemeen


persons : 6-8 personen
time : 6 uur
book : Heel klein beetje van mijzelf, de basis: Koninklijke Ruig
print : Afdrukken