Prosciutto pizza met balsamico glaze

Hoofdgerecht / Big Green Egg
  

under-heading

Prosciutto pizza met balsamico glaze

Ingredienten

350 gr pizza deeg
125 gr mini tomaatjes
8 gr basilicum
1 lemon
85 gr rucola sla
2 teentje knoflook
2 eetlepel bloem
115 gr geraspte mozzarella en provolone cheese blend
60 gr prosciutto
30 gr geschaafde Parmesan cheese
2 koffielepels balsamic glaze

Bereiding

Verwarm de oven voor op 230 Gr.C
Bestuif je werkblad met deeg en druk of rol het pizza deeg uit tot een grote pizzabodem

Pel de knoflook, hak deze fijn. Strooi er de zout over en plet met de paltte kant van een groot mes met zo lang tot je een pasta hebt verkregen. Ben je in het bezit van een vijzel, vijzel de knoflook dan daarin fijn.
Voeg 2 eetlepels olijfolie toe en meng tot een dressing.
Snij de tomaatjes doormidden.

Leg bakpapier op een oven bakplaat. Leg hier het pizzadeeg op.
Bestrijk het pizzadeeg met de knoflook olie.
Bestrooi de pizza daarna met de geraspte provolone/mozzarella kaas. Leg hierop de doorgesneden tomaatjes met het snijvlak naar boven.
Bestrooi het geheel met zout en peper en bak de pizza in 10-14 minuten goudbruin.

Maak de dressing voor de salade klaar.
Meng sgueese lemon juice, 1/2 eetlepel olijfolie en zout en peper door elkaar.
Scheur grote basilicumblaadjes in 2e, laat kleintjes heel. Meng deze door de rucola smaak en meng hier de dressing doorheen.

Scheur de prosciutto in hapklare stukjes.

Haal de pizza uit de oven als deze goudbruin en krokant is.
Verdeel de prosciutto over de pizza, daarna de rucola-basilcum salade, parmezaanse kaas en garneer de pizza af met de balsamico glaze.
Snijd de pizza in stukken en serveer meteen.

Op de foto, helaas zat toen de balsamico glaze er nog niet overheen!
Meestal heeft een pizza een tomaten bodem, deze pizza is bestreken met olie en knoflook. Moet je eens proberen deze pizza bianca!

Algemeen


: 2 personen
: 40 minuten
: Diner together with Maarten&Amanda, made from a Plated card
: Afdrukken