buikspek met huid
citroen
witte wijn azijn
olijfolie
ketjap
zout
bruine suiker
5 spice kruiden
peper
Besprenkel de huid met citroensap en keer het vlees om.
Snij het vlees een klein beetje diagonaal in.
Besprenkel het vlees met de ketjap.
Bestrooi het vlees met zout, bruine suiker, 5 spice kruiden en zwarte peper.
Masser de kruiden in het vlees.
Keer het vlees weer en droog de huis met een stuk keukenpapier.
Prik heel veel gaatjes in de huid met een vork, scherp punt van een mesje of gebruik een needel.
Smeer met behulp van een bakkwast de huid in met witte wijn azijn.
Besprenkel daarna de huid met olijfolie.
Leg het vlees in een schaal, dek af, zet koel weg en laat 2 uurtjes marineren.
Verhit de BBQ voor op 170-175 gr C..
Plaats en lekbak, leg hier het rooster op en daarop de buikspek met de huid naar boven.
Grill de buikspek in 90 minuten gaar en krokant.
: nvt
: 2 uurtje + 2 uur marineren
: NTD taste life
: Afdrukken