4 plakjes bladerdeeg ( vers of ontdooid)
250 gr huttenkase
3 eieren
3 bosuitjes in ringenm
75 gr ham in reepjes
100 gr groene asperges tips
bakplaat met bakpapier
Verwarm de oven voor op 200GR.C.
Leg het bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier naast elkaar en druk de naden samen zodat het een lange plak wordt.
Roer de huttenkasse los met 1 ei. Meng er de bosuitjes en hamreepjes door. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de huttenkasse over het bladerdeeg, laat 1 cm van de rand vrij.
Kook intussen de groene aspergestops in water met zout 2 minuten en spel der stromend water koud.
Verdeel de asperges over de huttenkase.
Bestrijk de deegranden dun met losgeklopt ei.
Bak de taart in de voorverwarmde oven 25 minuten goudbruin en gaar.
Snijd de taart in repen of in vierkantjes.
Foto: precies op tijd, nog 2 reepjes op de plank!
: 12-16 reepjes
: 20 minuten
: Verjaardag Petra
: Afdrukken