Pizza saus volgens Ooni

Bijgerecht
  

under-heading

Pizza saus volgens Ooni

Ingredienten

2 blikken a 400gr San Marzano tomaten
30 gr olijfolie
10 gr suiker
4 gr zout
2-3 teentjes knoflook
handvol basilicum blaadjes

Bereiding

Pel de knoflook en hak deze fijn.
Verhit de olie in een steelpan en bak de knoflook zacht maar niet bruin.

Hak de basilicum blaadjes fijn.
Voeg de basilicum, tomaten, suiker en zout toe aan de gebakken knoflook.
Draai het vuur laag en laat het geheel 20 minuten zachtjes sudderen tot de saus mooi dik is.

Je kunt de saus nu meteen gebruiken of afgedekt in de koelkast een kleine week bewaren. Invriezen kan natuurlijk ook.




Algemeen


persons : nvt
time : 25 minuten
book : Recept komt uit het boekje van onze Ooni Karu 12 pizzaoven
print : Afdrukken