90 gram gepelde pistachenoten, ongebrand en ongezouten
100 gram ontpitte Medjoul dadels, in blokjes gesneden
50 gram amandelmeel
10 gram gebroken lijnzaad
2 eetlepels kokosvet, gesmolten
2 theelepel[els geraspte schil van 1 biologische sinaasappel
1 eetlepel sinaasappelsap
Voor garnering ( optioneel)
eetlepel gedroogde biologische rozenblaadjes
Maal 50 g van de pistachenoten fijn en vermeng ze met de rest van de ingrediënten.
Kneed tot een marsepeinachtige massa. Vorm er ± 15 balletjes van. Hak de rest van de pistachenoten grof doe over in een schaaltje.
Rol de balletjes erdoor en laat ± 30 min. opstijven in de koelkast. Bewaar de balletjes in een luchtdichte doos op een koele plaats.
Optioneel:
Meng de rozenblaadjes samen met de grof gehakte pistachenootjes en rol daar de balletjes doorheen.
: nvt
: 30 minuten + 30 minuten opstijven
: Bij HJ en Wilma gegeten recept is van Margriet.nl
: Afdrukken