1 kilo handperen, ik heb Lucas peren gebruikt
75 gr gedroogde cranberry's
2,5 dl witte wijn azijn
2 eetlepels olie om te bakken
150 gr sjalot, fijn gesnipperd
1 theelepel gemberpoeder
250 gr lichte basterdsuiker*
1 kaneelstokje
5 kruidnagels
2 snufje zout
Snij de sjalot ragfijn.
Schil de peren en snijd deze in niet te grote blokjes.
Verhit de olie in een pan en fruit de sjalot aan tot hij glazig is maar niet bruin.
Voeg de gemberpoeder toe en bak deze kortstondig mee.
Blus af met de witte wijnazijn en voeg de cranberry's, de peer blokjes, het kaneelstokje, zout en kruidnagels toe.
Laat alles onder af en toe omroeren 20 minuten zachtjes pruttelen.
Kook ondertussen je glazen bewaarpotten uit in een pan met kokend water. Zet ze daarna op een schone theedoek.
Als de peren chutney klaar is, verwijder dan de kruidnagels en het kaneelstokje.
Vul de uitgekookte potten met de chutney, zorg ervoor dat de randen van de pot schoon blijven.
Draai de deksel op de potten en zet ze 15 minuten op de kop weg.
Keer ze daarna en laat ze volledig afkoelen.
Serveertip:
Lekker bij een kaasplank
Lekker bij patè
Lekker bij gebakken varkensvlees zoals een naturel ongepaneerde schnitzel of een varkenshaasje
*Opmerking
Mijn chutney op de foto is lichter van kleur omdat ik niet voldoende lichte basterdsuiker in huis had, ik heb deze aangevuld met witte basterdsuiker.
: nvt
: 20 minuten
: Eigen recept
: Afdrukken