Pasta Bolognese saus

Hoofdgerecht


under-heading

Pasta Bolognese saus

Ingredienten

500 gr half om half gehakt
100 gr pancetta of spekjes
1 grote ui
3 teentjes knoflook
2 takken bleekselderij
1 grote winterwortel
500 ml rode wijn
1 blik tomaten
1 blikje tomaten puree
100 ml water
1 groenten bouillonblokje
150 ml tomato frito
zout en vers gemalen zwarte peper
oregano
basilicum
snuf paprikapoeder
rozemarijn
tijm
3 laurierblaadjes
boter en olie

Bereiding

Snij de pancetta in blokjes, snipper de ui. Snij de bleekselderij en de wortel brunoise.
Hak de knoflook fijn.

Verhit wat boter en olie in een braadpan en bak de pancetta , voeg de uien, knoflook, bleekselderij en wortel toe. Bak deze 5 minuten.
Voeg het gehakt toe, bak deze en rul meteen los.

Voeg de tomaten uit blik en de tomatenpuree en de tomato frito toe. Schenk de wijn en het water erbij. Verkruimel het groenten bouillonblokje boven de pan.
Roer alles goed door elkaar.

Voeg de kruiden toe en laat het gerecht op een laag vuur zonder deksel ( vocht moet kunnen verdampen) 1 -1,5 uur zachtjes pruttelen. Roer regelmatig om en proef tussendoor.
Voeg zout, versgemalen peper en eventueel nog meer kruiden toe zodat het goed op smaak komt.

Draai het uit en laat de pan staan tot gebruik, zo kunnen de smaken zich goed ontwikkelen.
Wil je de bolognese saus meteen gebruiken. Laat de pan dan nog 30 minuten op een vlamverdeler staan met de deksel op de pan.

Serveer de saus met spaghetti en garneer af met vers geraspte Parmezaans kaas en verse basilicum blaadjes

Algemeen


: 4-6 personen
: 3 uur
: Eigen recept
: Afdrukken