Paprika dadel chutney

Bijgerecht
  

under-heading

Paprika dadel chutney

Ingredienten

1 rode paprika, in stukjes
1 gele paprika in stukjes
2 rode uien, in stukjes
125 ml witte wijn azijn
200 gr witte basterdsuiker
50 gr gewelde dadels zonder pit, in stukjes
1 theelepel gemalen kaneel
½ theelepel gemalen komijn
3 takjes tijm
schone jampotjes

Bereiding

Breng in een ruime saus of steelpan de paprika met de ui, de wijnazijn, de suiker, de dadels, de kaneel, de komijn, de takjes tijm en een snuf zout aan de kook.
Draai het vuur laag en laat de chutney zonder deksel in 25-30 minuten inkoken tot jam dikte, roer af en toe.

Haal de takjes tijm uit de chutney.
Schep de warme chutney in de schone pot. Sluit de pot, laat verder afkoelen en bewaar de chutney max 3 maanden op een koele donkere plek buiten de koelkast.

Serveertip:
- Lekker bij geroosterde of gegrild vlees. Kaas of paté en op sandwich met kaas en rauwe ham.
- Zeer handig om op voorraad te hebben, in een handomdraai maak je een amuse. Je hebt altijd wel wat kaas of vleeswaren in je koelkast wat erbij past

Opmerking, na 25 minuten was het een dikke chutney geworden, de smaak is heerlijk maar hij is bijna niet meer smeerbaar. Ik denk dat iets korte ook prima is, dus kijk zelf tussendoor of hij al de dikte bereikt heeft die je wenst.

Algemeen


persons : nvt
time : 45 minuten
book : Tijdschrift Jumbo
print : Afdrukken