Paddenstoelen bouillon met wontons

Soep
  

under-heading

Paddenstoelen bouillon met wontons

Ingredienten

1 liter paddenstoelen (of runder) bouillon
125 gr gemengde paddenstoelen
12 wonton velletjes
¼ kipfilet
½ ei
zout en peper
1 eetl. fijngehakte bieslook
1 eetl. fijnhakte peterselie

Bereiding

Verwarm de paddenstoelenbouillon en voeg de fijngesneden paddenstoelen toe. Laat deze zo’n 3-5 minuten meegaren.

Maal de kipfilet fijn in een keukenmachine ( net zo fijn als tartaar of liever nog iets fijner).
Meng hier een beetje van de losgeklopte ei door en breng op smaak met zout, peper en de bieslook.

Laat de wonton velletjes ontdooien, druk er met een steker een zo’n groot mogelijk rondje uit.

Leg op ieder velletje een theelepel kiptartaar, en druk de velletjes dicht om de tartaar heen als een buideltje.

Voeg de buideltjes toe aan de soep en laat deze in ongeveer 4 minuutjes gaar worden.

Verdeel de buideltjes en de soep over de voorverwarmde soepkommen en strooi er wat gehakte peterselie over

Algemeen


persons : 4
time : 30 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken