300 gr basmati rijst
200 ml kokosmelk
300 liter water ( was te weinig, lees bij *)
500 gr ossenhaas in stukjes
1 teentje knoflook gepeld en fijngehakt
350 gr sugar snaps
6 eetlepels 100% pindakaas
10 eetlepels sojasaus
1 eetlepel gembersiroop, optioneel *
Breng de kokosmelk samen met het water aan de kook. Voeg de rijst toe en kook deze in de tijd die staat aangegeven op de verpakking.
Snij de ossenhaas in puntjes.
Verhit een beet olie in een koekenpan en bak hierin de ossenhaas puntjes met de knoflook aan.
Haal het vlees uit de pan en voeg aan het braadvet de sugarsnaps, pindakaas en sojasaus toe. Schep goed door en verwarm 4 minuten.
Wordt het te droog voeg dan nog wat sojasaus toe en of eventueel wat water. Proef en breng verder op smaak.
Voeg het vlees toe en verwarm 1 minuut mee. Het vlees moet mooi rood en mals van binnen blijven, het is ossenhaas.
* Opmerking:
- Bij mij werd de rijst een dikke pap, ik heb nog kokend water toegevoegd. Hoeveel precies weet ik niet maar ik begin de volgende keer met meer water bij de kokosmelk.-
- In het originele recept blijft het vlees in de pan met als resultaat dat het vlees door en door gaar werd. Je bakt het vlees en laat het dan ook nog eens 4 minuten mee sudderen. Houd je niet van rood vlees dan is dit wel een optie voor je om te doen!
-Ik heb op het laatst, vond de sojasaus iets te overheersend, nog een eetlepels gember siroop toegevoegd
Heerlijke makkelijk te maken maaltijd!
: 4 personen
: 30 minuten
: Kookboek: 20 minuts or Less
: Afdrukken