Omgekeerde bananentaart

Nagerecht / Taart
  

under-heading

Omgekeerde bananentaart

Ingredienten

Karamel:
30 g boter
50 g lichtbruine basterdsuiker

vulling:
70 gr boter
150 gr lichte basterdsuiker
4 bananen
2 eieren
125 g zelfrijzend bakmeel
1 tl kardemom
50 ml melk +
50 g pecannoten (grofgehakt)

Bereiding

Doe de boter en de suiker in een steelpan en laat op laag vuur smelten. Draai het vuur hoog en laat 1 min. koken. Schenk de karamel in de ovenschaal.

Pel de bananen en halveer in de lengte. Leg de helften met het snijvlak in de karamel.

Verwarm de oven op 180 °C. Doe de boter en suiker in een mengkom en klop met een mixer in 5 min. tot een lichte crème. Klop de eieren erdoor.
Zeef het bakmeel met de kardemom boven de kom en schep alles door elkaar. Voeg al roerend de melk toe. Doe de pecannoten erbij. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bananen.

Zet de taart ca. 30 min. in de oven. Hij is gaar als een satéprikker die u erin prikt, er schoon en droog uitkomt.

De receptuur schreef een bakblik van 20x20cm voor, helaas staat die niet bij mij in de kast.Zou wel mooi zijn geweest dan kan je de bananen in de lengte leggen.
Ik heb een ronde vorm genomen met een doorsnede van 22 cm, de smaak blijft hetzelfde :-)

Tip: Lekker met kokos ijs. ben je geen kokos fan dan is chocolade ijs ook lekker bij deze taart.

Algemeen


persons : 8
time : 30 minuten + 30 minuten oventijd
book : Tijdschrift: Allerhande oktober 2013
print : Afdrukken