Noten vruchtenbonbons

Nagerecht / Taart
  

under-heading

Noten vruchtenbonbons

Ingredienten

50 gr gepelde ongezouten pistachenoten ( niet geroosterd)
40 gr blanke amandelen
40 gr hazelnoten*
40 gr walnoten
40 gr gedroogde ontpitte pruimen
40 gr blanke rozijnen
40 gr gedroogde vijgen
2 eetl. mandarijnenlikeur ( of sinaasappellikeur)
*hazelnoten heb ik niet gebruikt

Bereiding

Voorbereiding kan 3 dagen van te voren, uiterlijk een ½ dag van te voren.
Verwarm de oven voor op 175 Gr.C.

Houd de helft van de pistachenoten apart.
Leg de rest van de noten op een bakplaat en rooster ze 10 minuten in het midden van de oven, zodat ze mooi goudbruin kleuren.
Maal de noten in de keukenmachine grof.

Hak het gedroogde fruit in stukjes en voeg met de likeur toe aan de noten.
Laat de motor nog even draaien totdat het een grove pasta is.
Neem het mengsel uit de kom en meng met de achtergehouden pistachenoten.

Rol de pasta uit tussen 2 vellen plasticfolie tot een rechthoek van 2 cm dikte.
Laat goed opstijven in de koelkast.

Snijd de plak notenvruchtenpasta in mooie vierkantjes van 2½ bij 2½ cm.

Serveer deze noten vruchten bonbons bij een kaasplateus als dessert.

Kaastip: Lekker bij een milde blauwe kaas zoals Gorgonzola of Blue Stilton en een overjarige kaas.
Serveertip: Lekker met een glaasje PX sherry

Opmerking: Goed afgedekt in de koelkast waren de noten vruchtenbonbons bij mij na ruim 10 dagen nog goed en lekker !

Algemeen


persons : 8-10
time : 30 minuten+ 4 uur opstijven
book : Tijdschrift: Delicious Kerst 2008
print : Afdrukken