Noedelsoep met kip

Soep
  

under-heading

Noedelsoep met kip

Ingredienten

1 stengel citroengras
15 gr koriander stelen
2 kaffir-limoenblaadjes
keukentouw

3 eetlepels sesamolie
2 kippenbouten
3 teentjes knoflook
3 cm gember
2 rode pepers
2.5 liter water** ( zie opmerking onder aan bij de bereidingswijze)
2 eetlepels vissaus
1 eetlepel sojasaus
sap van limoen
1 theelepel suiker
225 gr Undon rijstnoedels

Bereiding

Plet de citroengras. Haal de blaadjes van de steeltjes van de koriander.
Bind het citroengras, steeltjes koriander en de kaffirlimoenblaadjes aan elkaar vast met keukentouw.
Bewaar de blaadjes koriander voor het garneren van de soep*
Hak de knoflook fijn.
Rasp de gember fijn.
Verwijder de zaadjes uit de rode pepers en snijd de peper.

Verhit de sesamolie in een grote soeppan en bak 2 kippenbouten op hoog vuur goudbruin in ca 6 minuten.
Voeg de knoflook, gember en rode peper toe en fruit nog 2 minuten.
Giet het water erbij en voeg de samen gebonden kruiden toe en breng aan de kook. Zet zodra het water kookt het vuur laag. Voeg dan de sojasaus, vissaus, limoensap en suiker toe. *** Laat 30 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan.

Haal de kippenbouten uit de pan en laat iets afkoelen op een bord. Pluk het vlees van de botten. Scheur in kleine stukjes en doe de geplukte kip met de rijstnoedels in de pan. Breng de soep weer aan de kook en laat 5 minuten koken.

Breng de soep op smaak met zout, peper en limoensap. Haal het kruidenbuiltje uit de pan. Verdeel de soep over kommen. Bestrooi eventueel met de korianderblaadjes*

*Opmerking
- Wij houden niet van koriander. Ik heb het garneren met korianderblaadjes achterwege gelaten.
Wel heb ik de steeltjes meegekookt, die smaak is anders.

**Opmerking
- Wij vonden de soep erg lekker maar toch wel met een kanttekening. 2 kippenbouten en 2,5 liter water is een rare verhouding voor 4 personen.
Ik heb de 2 kippenbouten geplozen en verdeelt over 2 soepkommen.
Ook de noedels apart gekookt en verdeeld over de 2 kommen, daarna de soepkommen aangevuld met de bouillon. De rest vd bouillon heb ik ingevroren. De volgende keer voeg ik 2 kippenpoten extra toe, maar dan nog 2,5 liter blijft best veel....
Gelukkig is de bouillon voor veel doeleinden te gebruiken!


***Tip
Hogedrukpan/Crockpot:
Heb je een hoge drukpan, volg het recept tot aan ***doe alles over in de snelkoker en stel deze in op Soep, High 15 minuten.

Algemeen


persons : 4 pers
time : 50 minuten
book : Gezien op tv bij 24 Kitchen
print : Afdrukken