Mini saucijzenbroodjes geïnspireerd door Cees

Amuse / Lunch / Brood / Taart
  

under-heading

Mini saucijzenbroodjes geïnspireerd door Cees

Ingredienten

450 gr roomboter bladerdeeg = 10 plakjes
80 gr oud brood zonder korst
95 gr melk
400 gr half om half gehakt
1 ei
zout
maggi
peper
nootmuskaat
mosterd
1 eidooier losgeklopt met een beetje melk

Bereiding

Week het brood 1 uur in de melk. Knijp goed uit.
Meng het gehakt met het brood en het ei, breng op smaak met zout, maggi, peper, nootmuskaat en mosterd.

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
Maak de plakjes bladerdeeg nat met een kwastje.

Weeg nu de totale hoeveelheid gehakt en deel dit door 10.
Maak 10 gelijke gehaktstaafjes ter grootte van de lengte van het bladerdeegplakje.
Leg een gehaktstaafje op het bladerdeeg en vouw het deeg over het gehakt heen. Druk de langste kant goed aan, de zijkanten blijven open.
Gebruik een scherp mes en snij de sauzenbroodjes doormidden zodat je 20 kleine sauzenbroodjes krijgt. Ook hier, de zijkanten blijven open.

Verwarm de oven voor op 190 Gr C.( ik het de hete lucht oven gebruikt op 190 Gr.C.)

Bestrijk de saucijzenbroodjes met het losgeklopte ei. Laat ze een ½ uur rusten en bestrijk ze dan nogmaals met ei.
Bak de saucijzenbroodjes 30 minuten in de voorverwarmde oven.

*Opmerking
Ik moest de hoeveelheid in 2x bakken daarom staat er in de info een misschien wel te lange bereidingstijd, he tis dus afhankelijk van de grote van je oven.

Algemeen


persons : 20 stuks
time : 2,5 uur* zie opm in recept
book : Geïnspireerd door Cees Holtkamp's boek De banketbakker
print : Afdrukken