2 zakjes krieltjes a 450 gr
2 schaaltjes gerookte makreelfilet a 550 gr
6-8 augurkjes fijngesnipperd .
1 ui fijngesnipperd
2 eetl. kappertjes.
2 eetl. verse peterselie, fijngehakt
2 eetl. mayonaise
2 eetl. yoghurt
2 eetl. olijfolie
peper zout.
Kook de krieltjes gaar, giet ze af en laat ze afkoelen.
Snij de krietljes middendoor en de grote krieltjes in vieren.
Snij de augurken fijn.
Snipper de ui fijn.
Was de peterselie en hak deze fijn.
Hak de kappertjes fijn.
Meng de mayonaise los met de yoghurt en roer hier de olijfolie doorheen.
Pluk de makreel fijn, controleer nog even goed op eventueel achtergebleven graatjes.
Meng de aardappelen, de augurken, uitjes en peterselie door de aangemaakte mayonaise.
Breng alvast op smaak met zout en peper.
Schep daarna voorzichtig de makreel door de salade.
Dek de salade af en zet koud weg tot gebruik.
Schep de salade op een mooie schaal en garneer deze schaal naar eigen keuze.
Opmerking:
Iedereen bracht iets mee naar onze ad-hok geregelde '"genieten van het mooi zomer weer" BBQ.
Deze salade bracht Els mee!
: 6 pers
: 40 minuten + afkoelen
: Recept Els U.
: Afdrukken