2 uien
2 teentjes knoflook
olijfolie
5 eetlepels paprikapasta*
4 eetlepels tomaten puree
2 eetlepels komijnzaad
zout en peper
100 gr vogeltong pasta ook wel genoemd riso of manestra *
1 eetlepel gedroogde munt
Snijd de uien en knoflook fijn. Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan en bak de uien, knoflook, paprikapasta, tomatenpuree en komijnzaad op laag vuur ca. 15 minuten.
Voeg 1,5 liter water toe en breng aan de kook. Breng alles op smaak met zout en peper en voeg de pasta toe.
Laat koken tot de soep dik en de pasta zacht is.
Breng nogmaals op smaak met zout, peper, olijfolie en voeg de gedroogde munt toe.
Geef er verse munt, koriander, partjes limoen of citroen of groene hete pepertjes bij.
Serveertip: Lekker met Turkse Sigara Borek Peynir
* Opmerking
- Er zijn 2 varianten van paprikapasta te verkrijgen, de milde en de hot. In het kookboek staat niet vermeld welke ze hebben gebruikt. Voor mij is paprikapasta nog een redelijk onbekend product op dit moment. Wij houden wel van een beetje pit in het eten dus viel mijn keuze op de hot. Helaas was dit de verkeerde keuze, de soep was erg pittig van smaak. Wel fijn van hot paprikapasta, het blijft niet hangen in je mond, het pittige is dus ook weer meteen weg daarna. Je smaakpapillen zijn niet van slag maar wij vonden het te pittig.
- In het kookboek staat 300 gr vogeltong pasta, mijn inziens veel te veel. Ik heb 100 gr toegevoegd wat ik achteraf ook nog te veel vond. Misschien had er wel gewoon 30 gr moeten staan ipv 300 gr.
: 4 pers
: 40 minuten
: Kookboek: Bismilla Arabia
: Afdrukken