Kousenband met tomaat en sambal

Bijgerecht
  

under-heading

Kousenband met tomaat en sambal

Ingredienten

500 gr kousenband
2 tomaten
1 ui
3 eetl. olie
1 theel. suiker
1 eetl. sambal oelek
1 kopje water

Bereiding

Snijd de kousenband in stukjes van 3 cm* en de tomaten in partjes. Pel de ui en snijd hem in reepjes.

Verhit de olie en bak hierin de ui 3 minuten op een hoog vuur. Voeg de kousenband, de tomaten en de suiker toe en bak het geheel 2 minuten.

Roer de sambal erdoor en voeg een kopje water toe. Breng het geheel aan de kook en laat de kousenband in ca 10 minuten zachtjes gaar worden.

*Ik heb de kousenband heel gelaten, ik vond de presentatie op het bord op deze manier erg leuk!

Algemeen


persons : 4
time : 20 minuten
book : Kookboek: AH Ingrediënten
print : Afdrukken